Web Analytics Made Easy - Statcounter

با نگاهی به فیلم‌هایی که در سال‌های اخیر در فهرست اولیه و نهایی انتخاب نماینده ایران در اسکار قرار داشته‌اند، به نظر می رسد فیلم‌های اکران شده در گروه هنر و تجربه از شانس بالایی برای قرار گرفتن در این فهرست برخوردارند.

به گزارش قدس آنلاین، فیلم سینمایی قهرمان ساخته اصغر فرهادی روز پنجشنبه ۲۹ مهرماه به عنوان نماینده ایران برای معرفی به آکادمی اسکار معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انتخاب از میان ۳ گزینه نهایی شامل دشت خاموش و بندربند صورت گرفته بود که اولی در حال اکران در سینماهای هنر و تجربه است و دومی نیز به زودی در این سینماها به نمایش درمی آید.

موسسه هنر و تجربه سینمای ایرانیان در طول بیش از ۷ سال فعالیت خود محصولات فراوانی را واجد ارزش‌های هنری و سینمایی، در سینماها به نمایش گذاشته است و از این رو چندین بار فیلم‌های اکران‌شده توسط این موسسه در فهرست گزینه‌های هیات انتخاب نماینده ایران برای معرفی به آکادمی اسکار حضور داشتند و چند بار نیز فیلمی از این موسسه موفق به انتخاب شد.

کارنامه گروه اکران هنروتجربه در چالش معرفی به اسکار، دو انتخاب نهایی اختصاصی با در جستجوی فریده و سفیدپوش و یک انتخاب نهایی نفس ساخته نرگس آبیار را شامل می شود که به صورت همزمان در هنر و تجربه اکران شده بود. ۸ فیلم دیگر نیز به فهرست گزینه‌های هیات انتخاب راه یافته بودند. گزارش پیش رو به بررسی این آثار در طول دوران فعالیت این موسسه می‌پردازد.

در سال ۱۳۹۴، یک سال پس از راه‌اندازی موسسه هنر و تجربه سینمای ایرانیان، نخستین فیلم‌های این موسسه در فهرست نامزدهای معرفی به اسکار قرار گرفتند. در آن سال طبق اعلام سخنگوی هیات انتخاب، فیلم‌های در دنیای تو ساعت چند است؟  ساخته صفی یزدانیان و ماهی و گربه اثر شهرام مکری که هر دو توسط هنر و تجربه امکان نمایش عمومی یافته بودند، در کنار ۴ فیلم دیگر به فهرست گزینه‌های نهایی راه یافتند که در نهایت فیلم محمد رسول‌الله(ص)  به هشتاد و هشتمین دوره اسکار معرفی شد.

در سال ۱۳۹۵ در میان فهرست ۸ فیلم گزینه‌های معرفی به اسکار، ۲ فیلم از هنر و تجربه حضور داشت: فیلم مستند ایستاده در غبار ساخته محمدحسین مهدویان و لانتوری اثر رضا درمیشیان که در موسسه هنر و تجربه نیز اکران را تجربه کرده بودند. در این سال فروشنده به اسکار معرفی شد که در نهایت کارش در دوره هشتاد و نهم جوایز آکادمی با کسب اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی‌زبان برای ایران به پایان رسید.

در سال ۱۳۹۶ نیز فیلم سینمایی نفس که همزمان در هنر و تجربه نیز اکران شده بود، در فهرست ۴ فیلم نهایی هیات انتخاب قرار گرفت و در نهایت به عنوان نماینده ایران در نودمین دوره اسکار انتخاب شد. اگرچه پخش‌کننده اصلی این فیلم در سینما، موسسه هنر و تجربه سینمای ایرانیان نبود.

سال ۱۳۹۷ از معدود سال‌هایی بود که هیچ فیلمی از هنر و تجربه در فهرست نهایی گزینه‌های معرفی به اسکار وجود نداشت. در این سال بدون تاریخ، بدون امضا به نود و یکمین دوره اسکار معرفی شد.

در سال ۱۳۹۸ برای نخستین بار فیلم مستند در جستجوی فریده که اختصاصا در موسسه هنر و تجربه اکران شده بود، به فهرست نهایی گزینه‌های معرفی به اسکار نود و دوم راه یافت، اما در نهایت در میان سایر نامزدهای اسکار توفیقی نیافت.

در سال ۱۳۹۹ در فهرست اولیه ۱۲ فیلمی گزینه‌های معرفی به اسکار، دو فیلم خانه پدری ساخته کیانوش عیاری و مسخره‌باز به کارگردانی همایون غنی‌زاده بود که در هنر و تجربه نیز اکران شده بودند حضور داشتند. در این فهرست فیلم سینمایی یلدا اثر مسعود بخشی نیز حضور داشت که به طور اختصاصی توسط موسسه هنر و تجربه به نمایش درآمده بود. یلدا به فهرست گزینه‌های نهایی نیز راه یافت، اما در انتها خورشید ساخته مجید مجیدی به نود و سومین دوره اسکار معرفی شد.

در سال ۱۴۰۰ نیز فیلم سینمایی دشت خاموش ساخته احمد بهرامی از فیلم‌های اختصاصی هنر و تجربه در فهرست نهایی گزینه‌های معرفی به اسکار حضور داشت، ولی قهرمان اثر اصغر فرهادی بود که به اسکار نود و چهارم معرفی شد.

در این سال همچنین فیلم کوتاه سفیدپوش که به صورت اختصاصی قرار است در موسسه هنر و تجربه اکران شود، به اسکار معرفی شد. این انتخاب به این دلیل است که سال گذشته جایزه بزرگ بخش بین‌الملل سی‌وهفتمین دوره جشنواره فیلم کوتاه تهران را دریافت کرد و این جشنواره، از امسال مورد تایید آکادمی اسکار قرار گرفته است.

موسسه هنروتجربه سینمای ایرانیان تلاشی برای نمایش گروهی فیلم‌های باارزش اما غیرتجاری است که اکران‌شان می‌تواند جایگاه شایسته و درخور سازندگان آن‌ها را در جامعه سینمایی روشن کند و به ارتقای دانش سینمایی تماشاگران و ارتقای کیفیت هنری سینمای ایران کمک کند.
در این طرح فیلم هنری به اثری سینمایی -در هر قالب زمانی کوتاه و بلند و داستانی و مستند و انیمیشن و…- گفته می‌شود که فرم و محتوای آن تمایلات و حساسیت‌ها و کنجکاوی‌های زیبایی‌شناسانه تماشاگران را برانگیزد و ذوق و سلیقه بصری آنان را ارتقا دهد.  
فیلم تجربی نیز به فیلمی اطلاق می‌شود که شیوه‌های تازه‌ای در بیان و روایت سینمایی در آن تجربه شده باشد که سینمای تجاری و عامه‌پسند به سوی آن نمی‌رود.  
البته برخی از فیلم‌های متفاوت و برتر سینمای بدنه هم که حاوی جنبه‌های هنری و تجربی هستند و به دلیلی امکان این را دارند که جایی در اکران سینمای بدنه پیدا کنند، می‌توانند در چارچوب این طرح نیز به نمایش درآیند.
این موسسه که ۷ سالی از فعالیت آن می‌گذرد توسط هیات مدیره موسسه «هنر و تجربه» ادامه می‌شود که بنا بر تصمیم هیات مدیره امیرحسین علم‌الهدی مدیرعامل آن بود و در نهایت از تیر ماه سال ۹۷ با استعفای وی بنا به دلایل شخصی، هیات مدیره موسسه «هنر و تجربه» به اتفاق آرا با توجه به سوابق جعفر صانعی‌مقدم در سینمای ایران او را به عنوان مدیرعامل جدید موسسه انتخاب کرد.
صانعی مقدم به عنوان تهیه‌کننده واحد جنگ در شبکه اول سیما، معاون امور شهرستان‌ها در انجمن سینمای جوانان ایران، مدیر عامل انجمن سینمای جوانان ایران، معاون پشتیبانی سیمافیلم، مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، مدیر جشنواره‌های بین‌المللی سینمای جوان، مدیر کل اداره نظارت و ارزشیابی و…فعالیت کرده‌است. وی همچنین از ابتدای تشکیل گروه هنروتجربه عضو شورای سیاست‌گذاری این گروه است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: فیلم های هنر و تجربه اسکار گزینه های معرفی به اسکار تجربه سینمای ایرانیان موسسه هنر و تجربه فهرست گزینه اسکار معرفی شد نماینده ایران اکران شده فیلم سینمایی هیات انتخاب دوره اسکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۹۸۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم به میزبانی ۳ شهر

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از کمیته ملی المپیک، «هم‌مسیر اتیسم» دوی نمادین با هدف آگاهی‌بخشی اتیسم است، گروه‌های مختلف جامعه مسافتی را با بزرگسالان اتیسم هم‌قدم شده و متعهد می‌شوند اتیسم را به جامعه معرفی کنند.
 
اولین رویداد «هم‌مسیر اتیسم» اردیبهشت سال گذشته در تهران توسط انجمن اتیسم ایران شکل گرفت و امسال ۷ اردیبهشت همزمان در سه شهر و با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک برگزار شد.
 
مدیرعامل انجمن اتیسم ایران گفت: آگاهی‌بخشی برای اتیسم ضروری است، خانواده‌های اتیسم در جامعه‌ای آگاه می‌توانند از انزوا خارج شده و فعالیت‌های عادی یک زندگی را انجام دهند.
 
صالح غفاری افزود: بزرگسالان اتیسم دغدغه‌های زیادی دارند که نه درک می‌شود و نه شنیده می‌شود. ظاهرشان عادی است، اما دنیا را طور دیگری می‌بینند و لمس می‌کنند. علی‌رغم توانمندی‌هایی که دارند شغل مناسبی نداشته و اکثرا در بازه بیست تا چهل سالگی نیز در کنار خانواده هستند و به استقلال نمی‌رسند. اگر جامعه‌ای آگاه و کسب‌وکار‌های دوستدار اتیسم داشته باشیم، شرایط برای حضور این عزیزان فراهم می‌شود.
 
«هم‌مسیر اتیسم» هر سال هم‌زمان با ماه جهانی آگاهی‌بخشی اتیسم برگزار شده و گروه‌های مختلف می‌توانند با بزرگسالان اتیسم و خانواده‌هایشان هم قدم شوند.

دیگر خبرها

  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه»
  • «پدر قهوه»؛ سریال جدید مهران مدیری درباره چیست؟
  • «اتاق فرار» پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه «هنر و تجربه» شد
  • برگزاری دوی نمادین با بزرگسالان اتیسم به میزبانی ۳ شهر
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • شانس بالای حاج‌صفی برای ماندن در لیگ یونان
  • سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد
  • بازیگر کلیدی سریال نون خ از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد  + عکس
  • سعید آقاخانی از کوه افتاد و در بیمارستان بستری شد/ عکس